Het gekras van de kauw als je interne wekker

Het gekras van de kauw als je interne wekker

Het mag geen geheim heten dat ik een zwak heb voor kauwen. Met hun intens blauwe ogen kunnen ze je enorm doordringend aankijken. En slim dat ze zijn. En bijzonder. Wist je bijvoorbeeld dat een kauwen koppel voor het leven bij elkaar blijft? (Kijktip: https://www.vogelbescherming.nl/…/vrouw-wordt-in-de…)

Heel wat jaren geleden als jonge tiener is de liefde ontstaan, toen er een tamme kauw in de buurt rondvloog. Die noemden we Jacob (vraag me niet waarom). Ergens in een donker archief slingert nog een foto van mij met hem op mijn arm met mijn allermooiste Backstreet Boys shirt aan.

Fast forward 20 jaar en de liefde werd opnieuw ontdekt toen ik vorig jaar in de wildopvang ging werken als vrijwilliger. Boordevol jonge kauwtjes die dan op me kwamen zitten voor een hapje. Dol gelukkig werd ik van ze (en een tikkeltje doof).Nu zitten ze ook bij me achterom in mijn stadstuintje. Steeds een stuk of 3 a 4. Niet te veel, maar genoeg om een hoop kabaal te kunnen maken.

Die hoeveelheid was het hele jaar door stabiel. Tot eerder deze week. Toen zaten er ineens een groepje van 10 stuks. De hele dag door kwetterend over wie eerst in het badje mag afkoelen of een hapje van de vogelpindakaas mag.

Na een aantal dagen begreep ik dat ze er niet voor niets waren. Tijd dus weer om te onderzoeken. De kauw roept je wakker. Om voor jezelf te zorgen en te kiezen voor dat wat voor jou goed is. Dat hetgeen wat anderen vinden niet belangrijk is. Je bent onderdeel van het geheel en je hebt je eigen rol te vervullen. Net zoals de kauw zijn rol vervuld. De kauw vraagt je om even stil te staan of dat wat je doet wel echt van jou is? Of dat je iets doet waarvan je denkt dat het voor jou is?

De kauw vraagt je dus om helemaal terug te keren naar jezelf. Door jezelf ruimte te geven. Maar ook door oude dingen op te ruimen. De kauw is namelijk een kampioen in zooi opruimen. In dit geval is het eerder energetisch opruimen dan fysiek overigens 😉.Het grappige is dat dit inderdaad vragen waren die speelden. En toen ik gisteren op de behandeltafel lag bij Spiritueel Centrum “De Bron van Licht” en al mijn chakra’s dicht bleken te zitten, bleek maar weer hoe nodig het was dat er opgeruimd werd.

Dus laat dit een reminder voor je zijn om goed voor jezelf te zorgen. Om me-time te pakken en lief te zijn voor jezelf. Om even te voelen wat jij op te ruimen hebt. Om plaats te maken voor het nieuwe dat mag komen. Want jij bent net zo mooi en bijzonder als de kauw. Ook al ben je dat misschien soms even vergeten.

📸: door mij

Geen reacties

Je reactie toevoegen